9 Mei 2022, 17:30

Untuk mendapatkan maklumat terkini, ikuti kami melalui Telegram

Langgan Sekarang

Arau – Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah bahawa Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) pada tahun 2021 yang lalu telah mengagihkan Bantuan Khas Kecemasan Masjid MAIPs sebanyak RM1 020 000 kepada 102 buah kariah, melaksanakan Agihan Bantuan Sara Hidup Berkala MAIPs sebanyak RM21 776 386 untuk manfaat asnaf fakir dan miskin di seluruh Negeri Perlis dan melaksanakan  Agihan Ziarah Dakwah Bil Hal MAIPs melalui 102 buah kariah sebanyak RM594 000.

Baginda bertitah demikian selepas berkenan menyempurnakan simbolik Penghargaan untuk Amil Zakat Majlis Agama Islam Dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) Bagi Tahun 2022 di Arau baru-baru ini.

Hadir sama mengiringi baginda ialah Ketua Pegawai Eksekutif MAIPs Haji Mohd Nazim Mohd Noor.

Tuanku Syed Faizuddin Putra yang juga merangkap Tuanku Yang DiPertua MAIPs menitahkan rasa syukur ke hadrat Allah SWT kerana semua inisiatif berkenaan dapat dilaksanakan hasil daripada sumbangan semua para penyumbang zakat yang budiman.

“Bagi MAIPs, semua para penyumbang zakat merupakan insan hebat yang terus menjadi tulang belakang dan kekuatan bagi MAIPs dalam terus menggalas amanah dalam kutipan dan agihan zakat,” titah baginda.

Pada kesempatan yang sama baginda mengucapkan ‘Selamat Hari Ibu’ kepada semua wanita yang bergelar ibu sempena sambutan Hari Ibu semalam. Baginda bersama-sama Raja Puan Muda Perlis, Tuanku Hajah Lailatul Shahreen Akashah Khalil turut menitahkan ucapan terima kasih kepada semua yang telah mendoakan serta mempersembahkan ucapan selamat menyambut hari ulang tahun perkahwinan baginda berdua yang ke-28 pada hari ini, 9 Mei 2022.

Buletin JendelaDBP
Inginkan berita dan artikel utama setiap hari terus ke e-mel anda?

Kongsi

error: Content is protected !!